0:00
0:00

Save as Playlist     Clear     Source: YouTube

Share with your Friends
Λ Free Music

Biography

Λ Free Music

Λ

Effective period / Period of releases: 2012 - 2020

Members: Θοδωρής Σοφόπουλος, Βασίλης Τυρανόπουλος, Κώστας Ασημάκης (2), Παντελής Νικηφόρος, Κώστας Κωστίδης, Χάρης Παρασκευάς

Οι λάμδα σαν ιδέα υπάρχουν από το Νοέμβρη του 2010 όταν τα δύο από τα πέντε σημερινά μέλη της μπάντας συναντώνται με σκοπό τη δημιουργία της. Έχοντας ετερόκλητες μουσικές καταβολές, θέτουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος να μην τις «παντρέψουν» επιδεικτικά, αλλά να αναζητήσουν ένα σημείο που όλες αυτές οι μουσικές πολύ απλά θα συνυπάρχουν. Τους επόμενους μήνες βρίσκονται σταδιακά με τους υπόλοιπους τρεις ανακαλύπτοντας πως έχουν κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς στα μουσικά αλλά και σε κοινωνικά ζητήματα. Αυτό θα τους οδηγήσει να επιλέξουν το δρόμο της DIY παραγωγής και της, όσο είναι πρακτικά δυνατό, αντιεμπορευματικής διανομής. Το πρώτο άλμπουμ της μπάντας είναι έτοιμο και διανέμεται σε μορφή cd στις live εμφανίσεις ή μετά από προσωπική επαφή. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου άλμπουμ πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από τους λάμδα χωρίς διαμεσολάβηση.

Τα πέντε μέλη που αποτελούν τους λάμδα είναι οι: Θοδωρής Σοφόπουλος στα τύμπανα, ο Κώστας Ασημάκης στο ηλεκτρικό μπάσο, ο Βασίλης Τυραννόπουλος στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, ο Κώστας Κωστίδης στα: πιάνο, μεταλλόφωνο, φωνητικά και ο Παντελής Νικηφόρος στα: κιθάρα , λαούτο, μαντολίνο και φωνητικά. Πέρα όμως από τα κύρια μέλη υπάρχουν και άλλα, που συνέβαλαν καταλυτικά κάνοντας αυτό το εγχείρημα να έχει κολλεκτιβιστικό χαρακτήρα. Ευχαριστούμε λοιπόν τον Παναγιώτη Αλεξίου για το σχεδιασμό του λογότυπου, τη Νατάσα Παναγιωτοπούλου για τις φωτογραφίες και γενικότερα για τη βοήθεια όλο αυτον τον καιρό, τον Μάριο Βαλμά για το εξώφυλλο και τις φωτογραφίες, την Κατερίνα Νικολάου και τη μητέρα της για τις θήκες του cd, τον Μάρκο Παπουτσάκη για το σχεδιασμό του ιστότοπου και όλους όσους στήριξαν το εγχείρημα αυτό.

On 14/12/2013 they performed along with Stereovoid and Adolf Plays The Jazz at Zero live stage in Athens, Greece.
On 13/11/2016 they performed along with "Λάργκο" and "Βασίλης Πετρίδης & Οι Γκαϊλέ" at 8ball live stage in Thessaloniki, Greece.
On 16/06/2017 they performed along with Νότια Ντακότα, Τεφλόν and Αστρογόνο in Athens, Greece.

More Pictures of Λ

External Pages

lamdaband.gr/p/home.html