0:00
0:00

Save as Playlist     Clear     Source: YouTube

Share with your Friends
Titkok Könyve by Kormorán

Artists


Album Info

Release Date: 2015

Label: KG Stúdió BT.

Fúvósok:
Csáthy Miklós
Palotai István
Varga Zoltán

(Áldja meg az Isten Bajtai Zoltán grafikusművész kezét, ahogy kimásolta Leonardo da Vinci rajzait és megfelytette a rejtélyt, hogy a "Titkok könyve" valójában az ember maga.)
Let it be.

Arámi fordítás: Lajter Ágnes
Fonetikusan kiolvasva: "Ávim szölách láhem, ki éjnám jodim máh sehém ószim'.

kiadja: KG Stúdió Bt. 1126 Budapest
2015 KG Stúdió Bt.
Készült: 2014-2015-ben az Új Kenyér, Földanya, Magvető, Enyészet, Álom, Fergeteg, Jégbontó, Kikelet, Szelek havában.

Üzenet:

Titkok könyve

Amikor valaki a "Titkok könyvére" gondol, bizonyára egy ódon könyvtárépület rejtett zugában található poros, bőrkötéses régi kódex jut az eszébe. Valami ilyesfajta zenealbumot tereztünk, hiszen mindannyiunk lelkében rejtőznek különleges titkok. Legyenek azok embertársainkkal, mindennapi örömünkkel, bánatunkkal kapcsolatos események, vagy akár féltve őrzött nagyívű tervek, álmok, filozofikus gondolatok, amelyek megvalósításra várnak. Az ember szívének titkait ritkán osztja meg a nagyvilággal. A titkok kapuja többnyire örökre zárva marad. Néha Isten tenyerén táncolunk, olykor a pokol kapujában Don Quijote vértezetét magunkra öltve küzdünk az igazságért, a nagylelkűség, az erényesség diadaláért, az Ember tiszteletéért, a gyengék megsegítéséért. Ilyenkor mélyen átélt hittel szenvedünk el sebet, türelemmel viseljük a lelki és fizikai fájdalmakat, ugyanis a Tisztesség és a Becsület kitartó szolgálata nemesíti a mindennapi küzdelmekbe fáradt testünket, lelkünket. Ezért ez a legnagyobb örömforrás, amelynek segítségével az Emberiségnek esélye van legyőzni ezt a hazug, önző, kapzsi, irigy, egymás ellen acsarkodó világot. De vajon milyen titka lehet a televízió nyilvánossága előtt brutális gyilkosságot elkövető hóhérnak? Ez az ember soha nem jut közel a Megváltóhoz, és sohasem érti meg Jézus Krisztus emberfeletti példázatát, aki a kereszten így imádkozott: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek..." - "Pater, Ignosce Illis, Non Enim Sciunt Quod Faciunt..."

Milyen szép is lenne, ha a lelkünkben rejtező, embert nemesítő titkainkat egyszer megismerné a világ. Talán szebbé és jobbá válna tőle.
Valószínűleg ezért születtek ezek a dalok, ezért írtuk le ezeket a gondolatokat. Ámen

Koltay Gábor - Koltay Gergely